20/04/2007

Cirkus, imenovan mediji


Nekdo je nekje zapisal, da se današnji mediji ukvarjajo predvsem s prenašanjem čenč, spolnostjo in kriminalom. Bo najbrž kar držalo. Današnji Večer (20. 4. 2007) je na naslovnici objavil sliko demonstrantov iz vrst Društva za osvoboditev živali (za imenovanim društvom stoji manjša agresivna verska skupnost) pred poslopjem slovenskega parlamenta. Velepomembna novica za vesoljno slovensko srenjo, torej.


Nekaj časa že tudi poslušamo in beremo o sojenju slovaškemu državljanu (pri tem se ves čas poudarja, da gre za Slovaka, čeprav smemo iz njegovega imena sklepati, da navkljub državljanstvu ni ravno Slovak), ki je obtožen brutalnega umora svoje stanodajalke.


Naši mediji so nas tudi zelo solidno obveščali o naslednji očitno pomembni novici za slovenstvo, to je tista, kako je bodoči britanski kralj in defensor fidei (Bog varuj vero pred takimi defensorji!) Viljem, medtem ko je držal kozarec piva v eni roki, z drugo otipaval oprsje nekega dekleta...

Nekje v pismu bralcev v današnjem Večeru pa je rimskokatoliški župnik p. Vinko Škafar s Studencev v Mariboru opisal dogodek, ki se je sicer zgodil že pred enim mesecem, a ga zaradi očitne nepomembnosti za novinarje in vesoljno slovensko srenjo ni doslej še nihče objavil. Torej, pred mesecem dni so trije slovaški delavci rešili iz Drave mater z dojenčkom. Ampak naši mediji so o tem molčali. Le kdo bi pisal o pogumu in požrtvovalnosti skromnih tujih delavcev. To se danes očitno ne trži.

Če ne bi bilo tako stanje duha v medijih žalostno, bi bilo smešno.


Ni komentarjev: