18/04/2008

Selektivni spomin R. Dawkinsa?

Da, tudi najslavnejši idol mnogih današnjih ateistov zna spraviti na dan kakšno debelo neresnico. Zdaj pa na hitro o tem, za kaj sploh gre. 23. oktobra leta 1996 je na St. Catherine Collegeu v Oxfordu potekala debata, ki so se je udeležili nekateri zanimivi ljudje. Na eni strani sta bila dva znana ateista, Richard Dawkins in Peter Atkins (profesor kemije), na drugi pa judovski rabin Shmuley Boteach in teolog Keith Ward. Debate se je udeležilo veliko število radovednih študentov, študent Josh Wine pa je bil moderator. Na koncu je potekalo glasovanje o prepričljivosti argumentov ene in druge strani, nakar se je tehtnica nagnila na stran teistov. Res je, tistih brez predpone a.

Kakorkoli, najbrž je to dejstvo botrovalo temu, da sedaj Richard Dawkins zanika, da bi kdajkoli debatiral s Shmuleyom Boteachom. Ampak, še vedno obstajajo posnetki debate, ki se, kot trdi Richard Dawkins, ni nikoli zgodila in slavni mož se je znašel na tankem ledu laži, ki ima, kot pravi pregovor, kratke noge. Kakorkoli, rabin Shmuley Boteach še vedno upa, da bo po predstavitvi ustreznih dejstev amnezija pri g. Dawkinsu popustila...

Več o selektivnem spominu slavnega biologa je na spodnjih povezavah:

Office of Rabbi Shmuley Boteach Releases Debate Richard Dawkins Chose to Forget

The debate Richard Dawkins chose to forget

Rabbi reveals video of debate that 'didn't happen'




06/04/2008

Tim Keller: Razlogi za Boga



Tim Keller je pastor v Zveličarjevi prezbiterijanski cerkvi (Redeemer Presbyterian Church) v New Yorku. V Googlovem središču v Mountain Viewu v Kaliforniji je 5. marca letos predstavil svojo knjigo The Reason for God. Predstavitev je trajala malo več kot eno uro (61 minut in 7 sekund). Samo predavanje je trajalo tri četrt ure, v preostalem čas pa je avtor odgovarjal na vprašanja prisotnih.