07/06/2009

NNNP

Mi, ki pripadamo srednji generaciji in se že počasi bližamo starejši, se še zagotovo spominjamo različnih akcij NNNP, oziroma "Nič nas ne sme presenetiti", ki so bile v navadi v času socializma, oziroma v desetletju ali dveh pred njegovim propadom.

V teh akcijah smo se šli simulacije različnih naravnih nesreč, ali pa vojaškega napada kakega "zunanjega sovražnika".

Danes ni več akcij pod tem, imenom, čeprav še vedno obstajajo podobne akcije, saj so potrebne. Mi pa pade ta kratica vsakič na pamet, kadar se v kateri od velikih krščanskih denominacij zgodi kaj takega, kar si še nekaj desetletij nazaj ne bi mogli niti misliti. Kakorkoli, nekateri nas kar naprej presenečajo. s tem, da nas vcedno manj presenečajo. Pravzaprav bi se temu reklo nič več nas ne more presenetiti.

Obstaja skupnost, krščanskih cerkva, ki je izšla iz reformacije, v kateri se danes dogajajo najbolj čudne reči. To je anglikanska skupnost. V zadnjih desetletjih so si izmislili cel kup ekstravagantnih potez, ki so popolnoma v nasprotju s temeljem, na katerem naj bi bila ta skupnost zgrajena, to je Sveto pismo. Ampak, nič ne de. Kot si lahko preberemo v spodnjem članku, si lahko v tej skupnosti škof, ki še vedno pridiga in podeljuje zakramente, pri tem ti pa niti ni treba verovati v Boga. Enega takega imajo sedaj v svoji škotski podružnici. Pri tem se nihče preveč ne vznemirja, saj menda prevzvišeni škof ne kršijo načel od ljudi iznajdenega kanonskega prava. Ampak, glavno, da se da kljub neveri na račun vere služiti denar.

Več o tej zadevi najdete tukaj. >>>


Ni komentarjev: