04/02/2010

Musical Jožef in njegova sanjsko pisana obleka

Ljubljana:
  • Kaj: Muzikal
  • Kdaj: petek, 26.2.2010 ob 20.00
  • Kje: Dvorana En Knap, Zaloška 61, Ljubljana
  • Prireditelj: New Hope
  • Vstopnina: 13 EUR - za rezervacijo vstopnic 041 849 133 ali info@muzikal.si (Metka) 

Lendava: 
Jožef in njegova sanjsko pisana obleka je zabaven muzikal, ki temelji na zgodbi o Jožefu iz Prve Mojzesove knjige v Svetem pismu. Med drugim igra na londonskem West Endu, na Broadwayu v New Yorku pa so uprizorili že več kot 700 predstav. Je eden prvih in najbolj priljubljenih muzikalov Andrewa Lloyda Webbra. V slovenski predstavi bo nastopalo 85 igralcev, odraslih in otrok. Odlikujejo jo živahne plesne točke in najrazličnejši glasbeni slogi, med drugim country, rock in karibska glasba. Jožef se je prvič pojavil kot 15-minutna kantata v šoli v Angliji leta 1968. Na londonskem West Endu je bil prvič uprizorjen leta 1972, na Broadwayu v New Yorku pa leta 1982, kjer so ga uprizarjali vrsto let. Filmsko verzijo so posneli leta 1999, s pevcem Donnyjem Osmondom v glavni vlogi.


Besedilo je napisal Tim Rice, ki je znan po besedilih za filma Levji kralj, Aladin in priljubljena muzikala (glasbo je napisal Lloyd Webber) Jesus Christ Superstar in Evita. Andrew Lloyd Webber je med drugim napisal še nagrajene muzikale Fantom iz opere, Mačke in Sunset Boulevard, zaradi česar se uvršča med najplodnejše gledališke producente vseh časov.


Muzikal Jožef je režiral Richard Montez, ameriški režiser in igralec. Richard je bil pevec/plesalec in koreograf za Disneyland in je 15 let poklicno nastopal v gledališču in v filmih za televizijo in kino. Vendar je njegova velika želja, da nudi priložnost lokalnim umetnikom v različnih državah, da izbrusijo svoje umetniške sposobnosti. Drame in muzikale je ustvarjal in režiral v 28 državah. Na tem seznamu je tudi Slovenija, saj bo svojo 18. svetovno turnejo začel januarja 2010 prav pri nas. Za uprizoritev te kakovostne predstave bo delal s poklicnimi in amaterskimi slovenskimi talenti. Njegova glasbena vodja v Sloveniji je Katarina Bordner, zborovodkinja krščanskega pevskega zbora Pečat. Njen glas smo poslušali v mnogih slovenskih sinhronizacijah filmov, v reklamah in tudi na Evroviziji.

Ni komentarjev: