12/06/2010

Angus Stewart: Predestinacija

Na spodnjih videih je posneto predavanje o predestinaciji, ki ga je imel pastor Angus Stewart (Reformirana protestantska cerkev zaveze v Ballymeni na Severnem Irskem) v prostorih reformirane skupnosti v mestu Avellino v južni Italiji. Predavanje, skupaj s prevajanjem v italijanščino,  je trajalo približno 40 minut. Predavatelj je vzel za osnovo odlomek iz Pisma Rimljanom 8,28-33: 
"Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu.  Kajti tiste, ki jih je že vnaprej poznal, je tudi vnaprej določil, naj bodo skladni s podobo njegovega Sina, da bi bil ta prvorojenec med mnogimi brati.  Tiste, ki jih je vnaprej določil, je tudi poklical; in tiste, ki jih je poklical, je tudi opravičil; tiste pa, ki jih je opravičil, je tudi poveličal.
Kaj bomo torej rekli k vsemu temu? Če je Bog za nas, kdo je zoper nas?  On ni prizanesel lastnemu Sinu, temveč ga je dal za nas vse. Kako nam torej ne bo z njim tudi vsega podaril?  Kdo bo obtoževal Božje izvoljence? Bog opravičuje!"









Ni komentarjev: