06/06/2010

Zelo posvetna pridiga

Pred časom sem na tem spletniku napisal sestavek z naslovom Njihovo kraljestvo je od tega sveta. Da je to res, potrjuje tudi predvolilna pridiga župnika v vasi Aržano na Hrvaškem. Zadeva sicer ni sveža, je pa zato toliko bolj osupljiva:
 "Če obkrožite ime Iva Josipovića, vam obljubim, da letos ne pridem blagoslovit vaših hiš. Vaš greh bo tolikšen, da  pri zakramentu spovedi ne boste prejeli odveze, ne boste mogli prejeti obhajila, in tudi vaši otroci  ne bodo krščeni. V primeru bolezni ne boste imeli pravice do kesanja in maziljenja.- Če umrete v tem grehu, vas ne bodo pospremili cerkveni zvonovi, niti vas ne bo pokopal katoliški duhovnik." (Prevod: Dizma)
Da, te grozeče in grozne besede je izrekel  katoliški duhovnik Ante Čipčić. Ko so ga novinarji Indexa vprašali, če to drži, je odgovoril pritrdilno. Več o tem najdete na tej povezavi>>>>>>>. Le kdo je ta Ante Čipčić, da si drzne jemati pravico do tega, kdo ima ob smrtni uri pravico do kesanja in kdo ne?  Prilaščanje  oblasti nad Božjo milostjo, ki odloča o tem, kdo se more skesati,  je bogokletje in bogoskrunstvo. To kar je govoril omenjeni gospod, nima nobene zveze z evangelijem Jezusa Kristusa, ima pa zelo veliko zvezo s poskusom obvladovanja vseh področij življenja ljudi s strani verske organizacije, ki ima sedež v papeškem   Rimu.


Ni komentarjev: