14/09/2010

Raziskava: Vrednote med prebivalci Sredozemlja zelo različne

London, 14. septembra (STA) - Državljani Evropske unije in državljani držav južnih in vzhodnih obal Sredozemskega morja imajo navidez podobne predstave o dediščini in prostoru, v katerem živijo, vendar izjemno različne vrednote ter napačne predstave drug o drugem. To je pokazala raziskava v 13 državah, katere rezultate je danes objavil britanski časnik Financial Times. 
... ... ... ...  

Zajetih je bilo 13.000 vprašanih iz Francije, Nemčije, Velike Britanije, Španije, Švedske, Grčije in Madžarske znotraj EU ter Bosne in Hercegovine, Egipta, Libanona, Maroka, Sirije in Turčije izven EU. Vse države so članice Sredozemske unije, ki zajema 43 držav. 

 

 Povezava do celotnega članka v Primorskem dnevniku >>>>>>>

3 komentarji:

Benjamin pravi ...

Škoda da niso vključili tudi Slovence. Me zanima kakšne so naše vrednote ...

Dizma pravi ...

Verjetno bi bilo podobno kot drugod na hladnem severu.
Sicer pa je pojem Sredozemlja tu nekam čuden. Kakšno Sredozemlje se gredo lahko na Švedskem, razen da gredo letovat kam ob Sredozemsko morje? ;)

Benjamin pravi ...

Res je. Boljše bi bilo če bi razdelili geografsko. Torej Skandinavija, Zahodna Evropa, Srednja Evropa, Južna Evropa, Jugovzhodna Evropa, Mala Azija, Severna Afrika itd., in bi tako primerjali med sabo geografske enote, ki so v veliki meri tudi družbene.

No mogoče bi Balkan pustili posebej. :)