21/01/2011

Polomijada v "slovenski" cerkvi

Kaj se dogaja v cerkvi, ki sama o sebi rada pravi, da je slovenska, v resnici pa je rimska:
Ko smo pred časom brali novice o propadanju in izginjanju ameriških župnij in finančnem polomu velikih škofij, ki so morale plačevati podkupnine ali pa odškodnine zaradi pedofilskih zločinov tamkajšnjih duhovnikov in prikrivanja zločincev med tamkajšnjimi škofi, se nam še sanjalo ni, da utegne kaj gmotno tako hudega doleteti tudi Cerkev na Slovenskem. Ne samo Američane torej, tudi Slovence, pa ne samo Cerkev.
Takrat se je zdelo skoraj pravično, da kazen plačujejo tisti, ki so storilce skrivali, in tudi njihovi verniki. Zdaj smo pretreseni, ko v Vatikanu povedo, da nimajo nič opraviti z napakami mariborske nadškofije. Vse njene zablode in njeno pogoltnost bo plačala Cerkev na Slovenskem, z njo njeni verniki in trideset tisoč varčevalcev, ki so mariborski škofiji zaupali[...]
Dostop do članka "Sveti polom" v Mariboru v  časniku Delo>>>> 

Kako je že rekel Jezus?  "Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo; nabirajte pa si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo.   Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce." (Mt 6,19-21)  Malo naprej pa: "Nihče ne more služiti dvema gospodarjema: ali bo enega sovražil in drugega ljubil, ali pa se bo enega držal in drugega zaničeval. Ne morete služiti Bogu in mamonu." (Mt 6,24)



1 komentar:

Dizma pravi ...

Morda so podatki o dolgovih pretirani? Toda dolgovi vsekakor so.

http://www.finance.si/300765/Graf-dneva-Koliko-dolga-ima-v-resnici-Nad%B9kofija-Maribor