01/05/2011

In memoriam David Wilkerson



V sredo 27. aprila je preminil David Wilkerson. Umrl je v prometni nesreči, ki se je pripetila  na območju Teksasa. Pastor David je pripadal binkoštni cerkvi in je avtor uspešnice The Cross and the Switchblade (v slovenskem prevodu: Na življenje in smrt). Ustanovil je World Challenge Ministries in vodil cerkev na Times Squaru v New Yorku. Pri svojem zgodnjem delu v tem velemestu se je ukvarjal z mladostniškimi prestopniki in narkomani.

Bil je človek vere ter molitve in je ostro nasprotoval deviacijam ameriškega health-and -wealth karizmatičnega "krščanstva".

Več na tej povezavi >>>>>

 Ob tej priložnosti objavljam povezavo do posnetka njegove pridige A Call to Anguish, v kateri govori kritično o stanju in stranpoteh krščanstva v ZDA ter kliče k žalosti, ki bi pripeljala k pravemu spokorjenju. Pridiga je izrazito čustveno obarvana, zato upam, da ne bo to za koga moteče. V naših krajih smo namreč bolj vajeni suhoparnih in anemičnih govorov.

Hvala Bogu, ki je tako silno uporabljal brata Davida pri delu za svoje kraljestvo. On je njegov plačnik, on ga je povabil v svoje kraljestvo: "Prav, dobri in zvesti služabnik! V malem si bil zvest, čez veliko te bom postavil. Vstopi v veselje svojega gospodarja!" (Mt 25,21)

Nato sem zaslišal glas iz nebes, ki je rekel: "Zapiši: Blagor mrtvim, ki odslej umirajo v Gospodu! Da, govori Duh, odpočijejo naj se od svojih naporov; kajti njihova dela gredo z njimi."  (Raz 14,13)


Ni komentarjev: