29/05/2011

Michael Nazir-Ali: Trdno se držite

Michael Nazir - Ali (roj. 1949) je bil od leta 1994 do 2009 anglikanski škof v Rochestru (Kent). Rodil se je v Karačiju v Pakistanu, kjer se je šolal, vključno z  dodiplomskim študijem  ekonomije, zgodovine islama in sociologije. Nato je v Angliji študiral teologijo. Najprej je služboval v Pakistanu, kjer je postal škof. Zaradi pritiskov in groženj s smrtjo se je leta 1986 preselil v Anglijo. Leta 2009 je zapustil službo rochesterskega škofa in se upokojil z namenom, da bi pomagal preganjanim kristjanom po svetu. 

Zgornje predavanje, ki ga je imel v ZDA, nosi v izvirniku naslov Hold fast, sporočilo pa je namenjeno Zahodni cerkvi kot taki. V njem izraža svoja stališča do položaja kristjanov in drugih manjšin v islamskih državah, pa tudi do islamskih skrajnežev ter zamisli, da naj bi v Angliji deloma uvedli šerijatsko pravo. Podaja tudi sliko duhovnega stanja v Združenem kraljestvu, Evropi in na razvitem Zahodu kot celoti in kaže na posledice tega stanja v zvezi s širjenjem radikalnih ideologij, kot je islamizem.

Naj vas ne zmoti reklama, ki se bo pojavila pred posnetkom predavanja. Predavanje traja približno 1 uro, 8 minut in 30 sekund.

Ni komentarjev: