09/04/2012

Dave Enger: Dejstvo in ne bajka

Napis na vhodu v vrtni grob:
"Ni ga tukaj, temveč je vstal."
 Vir: Where Jesus Walked




»Če pa Kristus ni bil obujen, je prazna vaša vera in ste še v svojih grehih.« (1 Kor 15,17)

Vstajenje Jezusa Kristusa je temeljni kamen krščanske vere. Brez njega ni nobenega upanja v tem življenju, niti ne v tistem, ki prihaja. Zato je pomembno prepoznati, da vera v Jezusovo vstajenje ne temelji na religioznih občutkih ali neutemeljenih govoricah, ampak na zgodovinskem dejstvu trdnih dokazov, ki podpirajo vstajenje.

Pred stoletjem se je v Angliji zbrala skupina pravnikov in so razpravljali o biblijskem poročilu o Jezusovem vstajenju. Hoteli so ugotoviti, če je dovolj zgodovinskih dokazov, da bi se odprl postopek na sodišču. Ugotovili so, da je Jezusovo vstajenje najbolj utemeljeno dejstvo v zgodovini človeštva. Dobro je razmisliti o nekaterih vprašanjih glede vstajenja. Tukaj je nekaj provokativnih misli, ki postavljajo vprašanja o vstajenju: "Obstajata dve temeljni zahtevi: (1) Ali je kdo prevaral ljudi o svoji smrti in to potem dokazal? (2) Ali velja
Jezusovo vstajenje tudi zame?" Dejstvo je, da je edino Jezusov grob prazen. In kot je Jezus premagal greh in smrt, bomo imeli vsi, ki zaupamo Njemu, delež v Njegovem vstajenju.

»Če pa Kristus ni bil obujen, je prazna vaša vera in ste še v svojih grehih,«  je zapisal apostol Pavel v 1. Korinčanom 15,17. Zgodovinski dokazi in neskončno število spremenjenih življenj pričuje, da je vstajenje Jezusa Kristusa dejstvo.

Ali ste tudi vi zaupali v Jezusa Kristusa in sprejeli Njegovo vstajenje kot temeljni kamen svoje vere?


_____________________________________
Vir: Plamenica, 4/12 

Ni komentarjev: