27/10/2012

Gotovost odrešitve


Kakor je vzhod oddaljen od zahoda, oddaljuje od nas naša hudodelstva. (SSP Psalm 103,2)

Veliko ljudi, ki se imajo za kristjane, trdi da ne moremo vedeti ali so nam odpuščeni grehi in da bomo to izvedeli šele v večnosti. Zakaj tega ne bi mogli vedeti že zdaj? A ni Bog v svoji Besedi jasno spregovoril o tem? Končno, tudi že psalmist David je vedel, da so njegovi grehi oddaljeni tako nepredstavljivo daleč, to pomeni oproščeni. David ni bil osamljen primer, ki je to spoznal.

Zakaj bi Bog, čigar želja je izkazati milost človeku, pustil do zadnjega trenutka ljudi v temi? Nekaj odlomkov Svetega pisma nam kaže, da to ni tako. Eden od njih je v prvem Janezovem pismu 5,13: »To vam pišem, da boste vedeli, da imate večno življenje, vam, ki verujete v ime Božjega Sina« (SSP). Eden glavnih ciljev tega pisma je bil, prepričati vernike, da imajo večno življenje, to pomeni življenje primerno za Božjo prisotnost, s tem pa tudi oprostitev grehov.

Podobne trditve se lahko najdejo tudi na drugih mestih Božje besede. Vendar zmeraj znova naletimo na ljudi, ki so se zavedajoč se svoje grešnosti, pokesali za svoje grehe, jih priznali pred Bogom, ampak vseeno govorijo: »Upam, da bom šel v Nebo«, namesto da bi ponovili Jobove besede: »Jaz vem, da je moj Odkupitelj živ« (SSP Job 19,25).

Potrebno bi bilo te omahujoče duše spomniti na učinkovitost in popolnost dela Jezusa Kristusa. Osnova rešitve je izključno Gospodova žrtev na križu, gotovost rešitve pa je v Božji avtoriteti pokazani v Njegovi besedi.



2 komentarja:

osvobojen pravi ...

Super lepo je prebrati in se spomniti še enkrat kaj je Jezus storil za nas!!

Dizma pravi ...

Se strinjam, to je koristno ponavljati vsak dan, kajti naš spomin je glede tega kot sito in rešeto.