01/01/2013

Novoletno voščilo

Vir slike: The Sacred Sandwich
Kaj naj zaželim bralcem tega spletnika ob menjavi leta?  Ob tej priložnosti si bom  izposodil   besede sv. Pavla, ki pravi:

"Zato upogibam svoja kolena pred Očetom, 15 po katerem se imenuje vsakršno očetovstvo v nebesih in na zemlji, 16 naj vam dá po bogastvu svojega veličastva, da se po njegovem Duhu močno utrdite v notranjem človeku. 17 Naj Kristus po veri prebiva v vaših srcih, da bi tako, ukoreninjeni in utemeljeni v ljubezni, 18 mogli z vsemi svetimi doumeti, kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globočina 19 ter spoznati Kristusovo ljubezen, ki presega spoznanje, da bi se izpolnili do vse Božje polnosti." (Ef 3,14-19) 

Če kdo upa, da bo v novem letu postal popoln, se močno moti. Po zemlji je doslej hodil le en človek, ki je bil popoln, to je Bog in človek Jezus Kristus. Če on prebiva po veri v srcu človeka, ostane ta človek sam po sebi še vedno nepopoln, toda deležen je Kristusove popolnosti. Naša osebna vera je nepopolna, naše upanje je nepopolno, naša ljubezen je nepopolna. To je dejstvo.  Toda, kdor ima Kristusa, ima njegovo vero, njegovo upanje in njegovo ljubezen. V Kristusu je vsa po(po)lnost, v njem premoremo vse, kar potrebujemo, zato mu sledimo v prihajajočem letu in vse do konca. 

Vsem želim srečno, blagoslovljeno, duhovno bogato in uspešno  leto Gospodovo 2013. 

2 komentarja:

osvobojen pravi ...

Hvala in enako želim tebi in tvojim!!

Janez

Dizma pravi ...


:)