30/06/2013

Guy Erlah ali drugi obraz rimskega ekumenizma


Guy Fawkes je bil tisti zloglasni angleški papist, ki je bil leta 1605 vpleten v Gunpowder plot ali, po naše, v smodniški zaroti. V njej so hoteli nekateri angleški rimski katoličani spustiti v zrak kralja Jakoba I., poleg njega pa, kot kolateralno škodo, še ves parlament.  Zarota je bila pravočasno odkrita, zarotniki, med njimi Guy Fawkes,  pa so bili kaznovani. Danes se mi zdi absurdno, ko vidim maske s podobo papežniškega "mučenika" alkaidskega tipa Guya Fawkesa na obrazih raznih levičarskih demonstrantov. 

Na Slovenskem  seveda premoremo tudi Fawkesovega duhovnega sorodnika. Ta guy (fant) se imenuje Sebastjan Erlah. On sicer ni podtaknil kakega smodnika pod slovenski hram demokracije, zato pa tem bolj prizadevno besedno strelja  na svojem blogu in na twiterju. Kadar niso  tarča njegovih verbalnih topov  razne levosučne stranke in gibanja, se loti protestantov. Enkrat nas sirensko vabi v "občestvo" z rimskim škofom, drugič pa si privošči tudi kak nizek udarec pod pas.  Njegova  cvetka na  izpred dveh dni na Čivkališču  je videti takole (zaradi boljše opaznosti sem jo  dodatno rdeče uokviril):


Omenjeni guy (fant)  je med drugim honorarni dopisnik rimskokatoliškega radia Ognjišče, laični delivec obhajila, politično angažiran, publicist in morda še kaj. Mislim pa, da ob njegovem zadnjem "ekumenskem" prispevku ni kaj dodati. 

Oziroma, kot sem že napisal: RIMSKA VOLKULJA MENJA DLAKO, SVOJE NARAVE PA NE. To je lekcija za vse naivne protestante. Ekumenizem, kakršnega poznamo tukaj in zdaj, konec koncev ni nič drugega, kot rimsko orodje za lovljenje neutrjenih duš. To kar Roma misli, guy Erlah govori in piše.


1 komentar:

osvobojen pravi ...

Smo imeli že zanimive debate s tem Erlumenizmom, a to je bolj ali manj samo izguba časa...