14/08/2013

Dvoglavi profesor?

Peter Gill 
Profesor teoretične kvantne kemije na Avstralski narodni univerzi.

Profesor Peter Gill je prepričan, da je Jezus veliko več kot le človek. 

Kako lahko znanstvenik sploh verjame kaj takega? Ima mogoče dvoje možganov, znanstvene in verske? Se lahko zgodi, da se ti med seboj »stepejo«? In če se, ali to pomeni strašne glavobole za prof. Gilla? Ali pa ima prof. Gill ene same možgane, ki jih ločuje jeklena pregrada, ta pa omogoča, da se akademska in verska misel nikoli ne srečata? Kako reagirajo njegovi univerzitetni kolegi, ko izvedo, do kakšnih prepričanj glede Jezusa je prišel? Ga imajo za čudaka? In kako njegovi znanci v cerkvi odreagirajo, ko odkrijejo, da je znanstvenik? Ga imajo oni za čudaka? Skratka: ali ima Prof. Gill sploh kaj prijateljev? 

Mogoče pa gre za ali — ali? Mora prof. Gill izbrati eno in opustiti drugo? Znanost ali vero? Bi se sploh lahko izcimilo kaj dobrega iz tega, če znanstvenik veruje, da je vesolje ustvaril Jezus? 

Peter Gill, ki se sicer udeležuje letošnjega Preglovega kolokvija Kemijskega inštituta v Ljubljani, bo za ZVEŠ na kratko spregovoril o zgoraj omenjenih vprašanjih. Sledil bo čas za vprašanja in diskusijo. 

Sreda, 21. avgusta ob 19:00, Gostilna Pod lipo.

Vstop prost. Vljudno vabljeni!


Vabi: ZvEŠ >>

Ni komentarjev: