03/05/2015

Tom Doyle: V nebesih ni panike


Tom Doyle je avtor nove knjige, ki govori o kristjanih na Bližnjem vzhodu, ki se soočajo s preganjanjem. V intervjuju na spodnji povezavi  govori o tem, kako kljub napredovanju Islamske države, Bog v tistih krajih spreminja srca ljudi, saj kristjani navkljub nasilju in tveganju posredujejo evangeljsko sporočilo drugim. 

Res je, da danes mnogi kristjani bežijo z ozemelj, kjer se stopnjuje islamistično nasilje. Tu gre za kristjane, ki pripadajo različnim tradicionalnim vzhodnim cerkvam (armenski, sirski, asirski...) ter njihovim uniatskim, z Rimom zedinjenim sestram dvojčicam. Poleg teh pa obstajajo tudi "podzemne" cerkve, ki jih najdemo povsod po Bližnjem vzhodu, celo v Meki, ki je srce muslimanskega sveta! 

Doyle nam v intervjuju med drugim pripoveduje o iranski ženski, ki  je morala izbirati med Odrešenikom in lastnim otrokom, pa tudi o pogumnih pastorjih v Siriji, ki bi raje umrli, kot opustili svoje delo, na katero jih je poklical Bog...   

Vse to je izziv za kristjane, ki živimo v tako imenovanem svobodnem svetu. Zanimivo je, da danes preganjani kristjani na Bližnjem vzhodu molijo za ameriške kristjane, saj so zelo solidno obveščeni o razmerah v cerkvi in družbi v "svobodnem svetu". Internet pač dela svoje. 


Dostop do intervjuja >>>


Vir: The Voice of the Martyrs

Ni komentarjev: