18/09/2017

In memoriam: Nabeel Qureshi (1983 - 2017)



V soboto, 16. septembra 2017 je Gospod poklical k sebi svojega zvestega služabnika Nabeela Qureshija. Rodil se je v družini pakistanskih muslimanov, pripadnikov smeri ahmadija, ki je najbolj miroljubna smer v islamu, pa tudi nepriznana in preganjana s strani pripadnikov drugih smeri. 

Rad je debatiral s kristjani, da bi jih spreobrnil v islam. Toda Bog deluje po zelo skrivnostnih poteh. Spoprijateljil se je z Davidom Woodom, ki ga je seznanil z vero v Gospoda Jezusa.  Bog je deloval v Nabeelovem srcu, da se je spreobrnil k Jezusu. 

Študiral je medicino in teologijo ter deloval in nastopal kot apologet in evangelizator. 30. avgusta lani so zdravniki pri njem odkrili želodčnega raka v poznem stadiju, ki je bil vzrok Nabeelove  smrti. 

V zgornjem videu lahko slišite njegovo pričevanje o tem, kako ga je Gospod pritegnil k sebi.  Bogu hvala za njegovega zvestega služabnika Nabeela Qureshija ter za njegovo kratko, pa vendar rodovitno življenje v Njegovi službi.

Nato sem zaslišal glas iz nebes, ki je rekel: "Zapiši: Blagor mrtvim, ki odslej umirajo v Gospodu! Da, govori Duh, odpočijejo naj se od svojih naporov; kajti njihova dela gredo z njimi."       (Raz 14,13)

Ni komentarjev: