01/01/2019

Srečno in blagoslovljeno novo leto!


"Jezus Kristus je isti, včeraj in danes in na veke." (Heb 13,8)

Resnica, da je Jezus Kristus vseskozi isti, je za kristjana nadvse prijetna. Jezus Kristus je druga oseba troedinega Boga, ki se ne spreminja, saj pri Bogu  "ni spremembe ne sence menjave." (Jak 1,17b) Psalmist pa pravi: "Ti pa si isti in tvoja leta ne bodo minila." (Ps 102,28)

Stari Rimljani so rekli: "Tempora mutantur, nos et mutamur in illis," ali po naše: "Časi se spreminjajo in mi se spreminjamo z njimi." Res je, da se časi spreminjajo, toda Bog  ni podvržen časom ali času, saj je čas njegovo delo. Bog je hkrati s svetom ustvaril tudi čas in obratno.  On tudi ni podvržen takšnim in drugačnim modnim muham, ki si jih izmišljajo ljudje. Mi smo prigodna bitja: danes smo, jutri nas morda ne bo več. Postavljeni smo v čas in prostor, zato nekako ne moremo prav razumeti pojma večnosti.

Mnogi danes pravijo, da se mora "vera posodobiti in prilagoditi današnjemu času". Toda vera se ne spreminja, ker se tudi Bog ne spreminja, ampak "je bila svetim izročena enkrat za vselej." (Jud 1,3b) Krščanstvo ni bilo včeraj eno, danes drugo, jutri pa nekaj tretjega. Če bi bilo tako, bi imeli opravka z nadvse muhastim božanstvom, ki bi neprestano poljubno spreminjalo pravila. Toda Bog  ne zmore nečesa: ni zmožen biti v nasprotju s samim seboj in s svojo naravo.

Ker je tako, se mu moremo in smemo vedno približati v molitvi, saj pravi v svoji besedi: "Bližajmo se torej s srčno zaupnostjo prestolu milosti, da dobimo usmiljenje in najdemo milost za pravočasno pomoč." (Heb 4,16 CHR)  Živimo v času milosti in se moremo bližati prestolu milosti. Za tiste, ki ne poznajo Gospoda, je še vedno pravi čas, da se rešijo večnega pogubljenja: "Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve!" (2Kor 6,2b)  Gospod Jezus Kristus je jasno in nedvoumno povedal pomembno resnico: "Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje."  (Jn 3,16)  Bog nudi večno življenje vsem, ki verujejo v njegovega edinorojenega Sina Jezusa Kristusa.  Ta resnica je nespremenljiva, ker je tudi Jezus Kristus nespremenljiv.

Božji Sin, ki je prišel pred 2000 leti na svet kot nebogljen otrok, se bo vrnil kot sodnik. Kdor ga noče imeti za odrešenika, ga bo imel za sodnika. Bližajmo se torej prestolu milosti, saj smo še vedno v času milosti.

Vsem, ki prebirate te vrstice, želim srečno in blagoslovljeno novo leto, predvsem pa, da vam Bog nakloni milost, da se mu približate in v veri v Jezusa Kristusa prejmete večno življenje. Bog vas blagoslovi! 


Ni komentarjev: