22/06/2010

Škof Nick, nogomet, Anglija in Slovenija

 V naših medijih (Večer ter  Dnevnik in morda še kje) je odjeknila vest, da je  škof Nick Baines sestavil molitev za angleško nogometno reprezentanco. Pravzaprav ji je namenil dve molitvi.

 Prva je zelo kratka: "O Bog," druga pa malo daljša: "Bog, ki si priigral vesolje v bivanje, prosim pomagaj  Angliji, da (člani ekipe, kakopak, op. Dizma) znova najdejo svoje noge, svoje oči in svojo lakoto (po igranju, op. Dizma), naj tečejo jasneje, bolje podajajo in bolj uživajo v igri. Amen."

Videti je, da so pri nas nekateri precej resno vzeli to molitev. Ampak škof Nick (s sedežem v Croydonu, ki je del anglikanske škofije Southwark)  ne bi bil Anglež, če ne bi bil tudi duhovit. Tile dve molitvi sta del malo daljšega sestavka z njegovega spletnika.

Vsakdo se lahko prepriča, da gre za hudomušen sestavek, ki ga je napisal ob kaj klavrnih  uspehih  angleške reprezentance. Tudi ilustracijo zgoraj levo, ki predstavlja koncert za vuvuzelo v B duru sem si izposodil z njegovega spletnika. Upam, da me ne bo za ušesa. Sicer je pa predaleč, da bi me lahko dosegel.

Torej, brez panike! Reformirana stran kljub velikim simpatijam do angleške reformacije še vedno navija za slovensko reprezentanco. Zatorej: "God bless Slovenia!" (W. J. Clinton)



Ni komentarjev: