02/10/2019

Greta Thunberg - Kristusova naslednica?

 Na Siolovem portalu se je danes zasvetil masten naslov:

Švedska cerkev: Greta Thunberg je Kristusova naslednica 

Avtor članka Srđan Cvjetković piše v nadaljevanju: 

Na svojem profilu družbenega omrežja Twitter je luteranska cerkev Limhamns Kyrka iz mesta Malmö na jugu Švedske mladoletno podnebno aktivistko Greto Thunberg razglasila za Kristusovo naslednico.

Švedska cerkev je prepričana, da so Greta Thunberg in njena dejanja, usmerjenja k varovanju okolja, v današnjem času najzvestejša podoba Kristusa, kar so (sicer že pred časom) zapisali tudi na svojem profilu družbenega omrežja Twitter: " Razglasitev!  Jezus iz Nazareta je zdaj imenoval eno od svojih naslednic, Greto Thunberg."  KLIKNI za dostop do celotnega članka. >>> 
___________________________________________________________________________________________________________ 

Švedska cerkev (Svenska kyrkan) je strogo formalno gledano evangeličansko - luteranska cerkev  augsburške veroizpovedi, v resnici pa je že pred časom pozabila na evangelij in na druge principe, ki bi jo opredeljevali kot protestantsko cerkev, kot je princip sola Scriptura, ampak se je poklonila  posvetnemu principu "sola cultura". Švedska cerkev se torej prilagaja duhu časa, čeprav nas apostol Pavel svari pred tem, ko pravi: "In nikar se ne prilagajajte temu svetu, ampak se tako preobražajte z obnovo svojega uma, da boste lahko razpoznavali, kaj hoče Bog, kaj je dobro, njemu všečno in popolno." (Rim 12,2) Zato ne čudi, da so zmožni  v tej verski organizaciji postaviti na Kristusovo mesto (αντί Χριστός - anti Christos) deklico, ki se bori proti podnebnim spremembam in za "podnebno pravičnost".   Toda, ko nekaj postaviš na Kristusovo mesto, si iz tega naredil antikrista. In določene osebe iz Švedske cerkve so naredile ravno to! 

Ni komentarjev: