12/04/2012

V nedeljo, 15. 4. - svetovni dan molitve za severnokorejske kristjane

Vir slike: Wikipedia
Konec tega tedna pripravljajo severnokorejske oblasti veličastne proslave ob stoletnici rojstva njihovega pokojnega voditelja Kim Il Sunga. 

Višek proslavljanja bo v nedeljo 7. aprila, na dan, ki so ga razglasili za "dan sonca", ko bodo počastili pokojna Kim Il Sunga in Kim Jong Ila ter trenutnega vodjo države  Kim Jong Una.  Vsi trije omenjeni voditelji imajo še imenitnejši  status, kot so ga svoje dni prilaščali "božanski" cezarji v poganskem Rimu. Ob smrti Kim Jong Ila smo lahko videli, kako so se morali severni Korejci siliti, da bi bili za oblast  dovolj "verodostojni" s svojim jokanjem in žalovanjem.

Po drugi strani je Severna Koreja država revščine, lakote in nepopisnih preganjanj. Tamkajšnja krščanska populacija morda šteje nekje  med 200.000 in 400.000 pripadniki, ki delujejo v "podzemnih" cerkvah, ali pa so zaprti  v ječah in koncentracijskih taboriščih.   Severna Koreja je država, v kateri je že posedovanje Svetega pisma težek zločin, ki ga kaznujejo s smrtno kaznijo, ali v najboljšem primeru z dosmrtno ječo, oziroma taboriščem. 

Organizacija Open Doors je razglasila 15. april za dan solidarnosti s severnokorejskimi kristjani in poziva na ta dan kristjane po svetu k molitvi in postu za naše sestre in brate, ki trpijo v težkih razmerah pod severnokorejskim tiranskim režimom.





Ni komentarjev: