26/11/2019

Dvesto milijonta Biblija na Kitajskem



11. novembra letos je bil za kitajsko založniško hišo Amity Printing Company (APC) velik in zelo vesel dan. Natisnili so namreč dvesto milijonti izvod Svetega pisma, in sicer gre za prevod Chinese Union Version (CUV). Slovesnosti ob tej visoki številki so se poleg predstavnikov uradno registriranega "tri krat samo" cerkvenega gibanja, ki združuje od države požegnane protestantske cerkve, udeležili tudi predstavniki oblasti.

Predsednik APC Qiu Zhonghui  je ob tej priložnosti izjavil: "Med dvesto milijoni natisnjenimi primerki Biblije je bilo več kot petinosemdeset milijonov primerkov natisnjenih in razdeljenih cerkvam na Kitajskem, vključno z izdajami v Braillovi pisavi in v jezikih enajstih etničnih manjšin."

Po besedah Qiu Zhonghuia je od leta 2003 APC natisnila in razposlala tudi stopetnajst milijonov primerkov Biblije v stoštirideset držav in teritorijev izven Kitajske.

Za razširjanje prevoda CUV, ki je prvič izšel  leta 1919 je pooblaščeno izključno od države priznano in  odvisno "tri krat samo" gibanje. Drugim knjigarnam je prodaja teh Biblij prepovedana, od februarja lani, ko je komunistična oblast zaostrila svojo versko zakonodajo,  pa je prepovedana tudi njihova spletna prodaja.

Toda, kakorkoli že je, skupaj z apostolom pavlom lahko rečemo: "A kaj za to! Da se le, pa naj bo na kakršen koli način že, [...] oznanja Kristus. To mi je v veselje in mi tudi bo v veselje." (Flp 1,18)


KLIK za vir besedila in slike >>>

Ni komentarjev: