20/01/2012

IFES-ova študentska konferenca "Undivided 2012", Györ, 5.-10. april




Evropska IFES-ova gibanja, med katerimi je tudi ZVEŠ, vsake štiri leta za velikokočne praznike prirejamo skupno srečanje študentov iz vse Evrope - nazadnje leta 2008 v avstrijskem Linzu, letos pa v Györu na Madžarskem, od 5. do 10. aprila.

European Student Evangelism Conference je največje IFES-ovo srečanje študentov-kristjanov na evropskih tleh in je že zato za slednje izjemno spodbudna izkušnja. Potem je tu seveda še sama vsebina:

Letošnja konferenca bo potekala pod naslovom "Undivided", saj je zasnovana kot celostna spodbuda k čaščenju Boga z vsem življenjem, torej tudi k odvrnitvi od različnih oblik malikovanja, da bi študentje bili stanovitni na vseh svojih poteh, ne pa v duši razdvojeni. Glavni govorec bo John Lennox, matematik z Oxfordske univerze, ki ga najbrž poznate prek njegovih debat z Richardom Dawkinsom (The God Delusion Debate , in "Has Science Buried God?"), Christopherjem Hitchensom ("Is God Great?" in "Can Atheism Save Europe?"), Petrom Singerjem, Petrom Atkinsom in drugimi, ki so mnoge dostopne na spletu (prve štiri debate si lahko v celoti gratis ogledate tukaj).

Cena konference je 145 € za študente in študentke prijavljene do 10. februarja. Po desetem februarju bo zvišana na 170 €. Postopek registracije sprožijo študentje sami na konferenčni spletni strani. Zainteresirani študentje, ki bi jim cena povzročala težave, se lahko obrnejo na nas (info@zves.si), in z veseljem jim bomo skušali pomagati. Tudi glede prevoza nas lahko povprašajo.

Zveza evangelijskih študentov (ZVEŠ)

Ni komentarjev: