31/01/2009

"Krščanski" predmeti

V Ameriki, državi tisočerih možnosti, imajo tudi tamkajšnji kristjani tisočero možnosti, iz katerih izhaja nekaj tisoč idej. Te znajo biti prav smešne, da ne rečem kaj več.

Malo prej sem namreč odkril spletno stran za prodajo različnih "krščanskih" predmetov. Ne, pri tem ne gre za kičaste podobice, rožne vence ali kipce, ki smo jih vajeni iz naših "katoliških" krajev. Gre za zelo praktične predmete.

Kot prvega bom dal na seznam sveti cekar. Ker gre za "krščanski" cekar, so nakupi z njim najbrž posebej fascinantni, špecerija pa sploh enkratna. Sklepam tudi, da gre pri le-tej izključno za "krščansko" špecerijo, ki je skladna z ameriškimi potrebami in okusom (čeprav sam še nisem zaznal razlike med krščanskim in nekrščanskim kruhom iz mešane moke, sladkorjem, cimetom itn.).

Zelo lepa se mi zdi tudi pristna ameriška "krščanska" skodelica. Pravi ameriški kristjani najbrž pijejo kavo ali čaj samo iz takih skodelic. Seveda bo treba iznajti tudi pristni "krščanski" čaj in pristno "krščansko" kavo. Morda so to že naredili, le da jaz ne vem, saj sem glede teh svetih reči že davno za časom.

Potem so tu pristne svete majice, ali T-shirts. Kaj bi brez takih majic? Nošenje take majice je znamenje posebne zaslužnosti, ki bo vsekakor poplačana že na tem, ali pa vsaj na onem svetu. Brez take majice, ki prikazuje prihod Božjega kraljestva zagotovo ne moreš biti pravi "kristjan". Seveda ameriški.

In tu je še en kos garderobe, ki mu pravijo hoodie, kar bi po naše pomenilo nekaj-s-kapuco, ali po domače mikica ali nekaj takega. Seveda gre za posebno, sveto mikico. Aha, tukaj spodaj jo bom prilepil.

Tudi ta artikel se dobi v različnih barvah. Primerek, ki sem ga izbral, je pač črn. Takšen primerek bi čudovito pristajal kakemu "krščanskemu" darkerju.

Za zaključek: le kaj bi rekel Jezus ob tej "krščanski" štacuni? Kaj je že naredil ob zadnjem vstopu v jeruzalemski tempelj?

Mr 11, 15-17 (SSP):
Prišli so v Jeruzalem: Stopil je v tempelj in začel izganjati tiste, ki so v templju prodajali in kupovali. Menjalcem denarja je prevrnil mize, prodajalcem golobov pa stole in ni pustil, da bi kdo kar koli nesel skozi tempelj. Učil je in jim rekel: »Ali ni pisano:
Moja hiša naj se imenuje hiša molitve za vse narode,
vi pa ste iz nje naredili razbojniško jamo

Ni komentarjev: