21/08/2021

Molimo za Afganistan!

Talibani, ki so po dvajsetih letih znova prevzeli oblast v Afganistanu, so seveda obljubili, da bodo v tej državi spet uvedli šerijatsko pravo. Pri tem še ni popolnoma jasno, katero interpretacijo tega prava bodo tokrat uporabili. Ko so bili prvič na oblasti, su uporabljali zelo strogo interpretacijo, ki je imela za posledico zatiranje žensk in drakonske kazni za nevernike, zlasti tiste, ki so opustili "religijo miru" in postali kristjani. Islam ima za odpad od vere predvideno smrtno kazen. 

Brat Samuel, ki je s strani organizacije Open Doors zadolžen za Azijo, je v zvezi z najnovejšimi dogodki rekel naslednje:
"Za kristjane v Afganistanu prihajajo časi negotovosti. Zanje je obsolutno nevarno. Ne vemo, kaj bodo prinesli naslednji meseci, katero vrsto implementacije šerijatskega prava bomo videli, zato vas prosimo, da še naprej molite za naše brate in sestre. Soočajo se z nepremostljivimi težavami. Moliti moramo brez prestanka."
Eden od vernih domačinov je izrazil strah, da bodo talibani izbrisali tamkajšnjo majhno krščansko populacijo:
"Nekateri verniki so znani v svojih skupnostih in ljudje o njih vedo, da so  so se spreobrnili iz islama v krščanstvo, zato veljajo za odpadnike, kazen za to pa je smrt. Talibani so znani po izvrševanju te vrste kazni."
In zatorej še enkrat, molimo za naše brate in sestre v Afganistanu, pa tudi za ženske, ki jih pod šerijatom ne čakajo rožnati časi. Ne pozabimo tudi moliti za spreobrnjenje sovražnikov in preganjalcev Jezusove cerkve!


Ni komentarjev: