01/01/2024

Blagoslovljeno novo leto!

"Jaz sem Alfa in Omega, Prvi in Zadnji, začetek in konec." (Raz 22,13)

Vsaka stvar na svetu ima svoj začetek in svoj konec, večnost je presežna kategorija, ki si je ne znamo predstavljati. Gospod Jezus Kristus se je v knjigi Razodetja apostolu Janezu razodel kot Alfa in Omega, Prvi in Zadnji. Po njem je bil svet ustvarjen in po njem bo sojen. On je večni in neustvarjeni, edinorojeni Sin Boga Očeta. Da bi odrešil človeka, je vstopil v svet, se učlovečil, živel popolno življenje v popolnem izpolnjevanju Božjih zapovedi in s tem namesto nas izpolnil tisto, česar ljudje, v stanju svoje padle narave, nismo zmožni. S svojo smrtjo na križu je do najmanjše pičice zadostil za naše grehe in s svojim vstajenjem dokazal, da nam je prislužil opravičenje (cf. Rim 4,25). Ob koncu časov pride sodit živim in mrtvim. Nekateri bodo odrešeni po veri vanj in trdnem zaupanju v njegovo dokončano delo, drugi bodo pogubljeni po svojih delih. 

Hvala Bogu, da še vedno živimo v času milosti in lahko še vedno dobimo milost, ki nam bo pomagala: "Bližajmo se torej s srčno zaupnostjo prestolu milosti, da dobimo usmiljenje in najdemo milost za pravočasno pomoč." (Heb 4,16 CHR) Za te, ki ne poznajo Gospoda, je še vedno  čas, da se rešijo večnega pogubljenja ter so že tukaj in zdaj deležni odrešenja: "Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve!" (2Kor 6,2b)  Sam Jezus Kristus je jasno in nedvoumno povedal pomembno in nadvse spodbudno resnico: "Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje."  (Jn 3,16)  Bog nudi večno življenje vsem, ki verujejo v njegovega edinorojenega Sina Jezusa Kristusa.  Ta resnica je nespremenljiva, ker je tudi Jezus Kristus nespremenljiv: "Jezus Kristus je isti, včeraj in danes in na veke." (Heb 13,8).

V prihajajočem letu Gospodovem želim vsem obilo Božje milosti in nebeškega blagoslova ter da bi se Kristus po veri vselil v vsa srca (cf. Ef 3,17)!     

Ni komentarjev: