18/10/2022

Indoktrinacija: kako je woke zavzel učilnice

Bistri italijanski komunist Antonio Gramsci je v obdobju med obema vojnama napovedal dolgi pohod marksistov skozi institucije.  Stvari so do danes močno napredovale, najprej v ZDA, od tam pa so se širijo preko ostalega sveta. V Veliki Britaniji je danes preko 70 % učiteljev  levo usmerjenih, kar pomeni, da podpirajo ideologijo LGBT+, woke, ideologijo intersekcionalnosti in sorodne izume tako imenovanega kulturnega marksizma. 

Oddaja v zgornjem videu pripoveduje o stanju in kurikulumu v britanskih šolah. Učitelji, ki se z aktualnim kurikulumom ne strinjajo, so utišani, ali pa odpuščeni. Zadeva močno spominja na socialistične čase "moralnopolitične neoporečnosti" v naših domačih logéh. Kot vsaka takšna zgodba se lahko nekaj podobnega  kmalu ponovi tudi pri nas. Začetki so že tu...  

Oddajo vodi temnopolti  Calvin Robinson, ki je delal kot srednješolski učitelj, trenutno pa je politični komentator in  novinar, ki ga v  uradni (established) večinski anglikanski cerkvi niso hoteli sprejeti v kleriški stan, zato je bil ordiniran za diakona v Svobodni cerkvi Anglije (Free Church of England).

Ni komentarjev: