26/08/2009

Kaj pravi reis ulema

Kot poroča današnji Večer, je vodja bošnjaških muslimanoov reis ulema Mustafa Cerić izjavil, da "bo leta 2050 zavladala pravičnost, ker bo takrat v Evropi več muslimanov kot kristjanov".

Zelo mogoče je, da bo leta 2050 v Evropi res več muslimanov kot kristjanov. Tako vsaj kaže statistični trend. Glede na to, da se je Evropa odtujila krščanstvu in tava v nekakšnem duhovnem vakuumu,  mnoge evropske cerkve pa se ukvarjajo predvsem same s sabo, na evangelij milosti pa so pozabile, se mi zdi napoved, ki jo omenja efendi Cerić še bolj možna.

Potem je tu še umirajoča, dekadentna  in vsega naveličana Evropa, ki je v duhovnem stadiju propadajočega Rima. Na drugi strani je vitalni svet islamskega  sveta (kdor je že bil tam, je lahko opazil razliko), ki pljuska preko Sredozemskega morja z vsemi sredstvi, tako legalnimi kot nelegalnimi. Ilegalni priseljenci prihajajo  na naš kontinent z vsemi mogočimi plovili...  Države skušajo ta val zaustaviti z restriktivnimi sredstvi in metodami, pri čemer žanjejo zelo skromen uspeh. Dejstvo je, da nobene restrikcije tu ne morejo pomagati.

Evropa je bila blagoslovljena z obilno blaginjo, pri čemer ni kazala nikakršne hvaležnosti do Očeta, od katerega prihaja vsak dober dar (prim. Jak 1,7). Še več, namesto hvaležnosti vidimo zasmehovanje.  Božja beseda pa opozarja: "Ne slepite se: Bog se ne pusti zasmehovati. Kar bo človek sejal, bo tudi žel." (Gal 6,7) In žetev prihaja. Statistično se bo zgodila okoli leta 2050. Če bo taka Božja volja, seveda. Gre za dejavnik, ki ga je reis ulema pozabil upoštevati.

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Prevlada ene religije v nobenem primeru iz zgodovine do zdaj še ni pripomogla k večji pravičnosti. Težnje po prevladi ene religije nad drugo so prisotne vse od pojava prvih verovanj, še bolj močno pa izražene s pojavom monoteizma, ko samovšečen in egoističen bog(pod različnimi imeni) zahteva vso pozornost zase, oziroma to v njegovem imenu počnejo in izrabljajo t.i."božji predstavniki na Zemlji". kar razdvaja človeštvo in povzroča medsebojna nasprotja, spore, sovraštvo in vojne...

Ostrozor pravi ...

Ni panike! Ne pustite se plašiti, tu gre za napačno interpretacijo podatkov. Da bo 2050 v Evropi več muslimanov kot kristjanov, ne pomeni, da bo muslimanov toliko veliko, ampak pač, da bo kristjanov toliko malo.

Dizma pravi ...

Nekako tako naj bi bilo, kot pravi Jan. Sicer naj bi delež muslimanov narasel na eno petino, ponekod več (Anglija, Francija...), drugje manj.
http://www.rtvslo.si/svet/leta-2050-petina-evropejcev-muslimanov/209529
Kakorkoli, mene takrat najverjetneje ne bo več med živimi.