16/03/2021

Proč od razdeljene hiše!

"Če je hiša sama proti sebi razdeljena, takšna hiša ne more obstati."  (Mr 3,25)

Živimo v časih, ko so ljudje prepričani, da so  bogovi in lahko ravnajo kot bogovi.  To sicer ni nič novega, saj srečamo to prastaro satansko laž že na začetku človeške zgodovine, v 1Mz 3. Toda, ko se začnemo iti bogove, se takoj pojavijo problemi. Te probleme potem rešujemo, ampak iz rešitev nastajajo novi problemi. In tako se zgodba s problemi nadaljuje kot tista pravljica o jari kači. Nekdo je rekel: "Preden podreš kakšno ograjo, najprej pomisli, s kakšnim namenom je bila postavljena!" 

Novopečeni ameriški predsednik Joe Biden, je podpisal Izvršni ukaz o preprečevanju diskriminacije in boju proti njej na osnovi spolne (gender) identitete ali spolne usmeritve (TUKAJ).  Zadeva je na prvi pogled videti zelo všečna. Le kdo ne bi bil proti diskriminaciji. Toda, preden se zadeve resno lotimo, moramo najprej pogledati, kaj si Biden in njegova mnogoštevilna druščina predstavljajo pod pojmom diskriminacija. Tu se znajdemo pred vprašanjem  spolne identitete, oziroma tako imenovanega družbenega spola, ki naj bi bil odločilen za življenje posameznika. V skladu s tem se lahko nek moški opredeli kot ženska. In če je ženska, ima pravico, da uporablja ženske toaletne prostore, žensko kopalnico in v športu nastopa kot ženska. Ker pa je njegovo telo, ne glede na to, kaj ta posameznik "čuti v svoji notranjosti", še vedno moško, lahko nek povprečen atlet, ki se ima za atletinjo, zmaga v ženski konkurenci in premaga najboljšo atletinjo, ki je v biološkem smislu ženska. Nekatere feministke so že prišle do spoznanja, da gre tu za uničenje ženskega športa. Gre torej za sistem, ki žre samega sebe. 

Ta norost ni obšla niti cerkva, hočem reči, tako imenovanih cerkva, ker gre za odpadniške denominacije. Tipičen primer v ZDA je Episkopalna cerkev, ki je ameriška verzija anglikanske cerkve, znotraj nje pa npr. draga zasebna šola Grace Church School na newyorškem Manhattanu. Letna šolnina v tej šoli znaša 57.000 USD, uporaba izrazov "oče, mati in  starši" je v njej prepovedana, prepovedano pa je tudi voščilo: "Vesel božič," in celo "Vesele praznike." (VIR)  Gre torej za gnilo cerkveno organizacijo, ki je kot cerkev znotraj votla, okoli je pa nič ni. 

Žal pri vsem skupaj ne gre le za norost, ampak za napad na Božji stvarjenjski red. Pismo pravi "In ustvaril je Bog človeka po svoji podobi, po Božji podobi ga je ustvaril: moža in ženo ju je ustvaril." (1Mz 1,27 CHR), Jezus pa pravi: "Ali niste brali, da ju je Stvarnik na začetku ustvaril kot moža in ženo[...]" (Mt 19,4)  Vsak tak napad pa se človeku prej ali slej maščuje. Apostol Pavel pravi: "Božja jeza se namreč razodeva iz nebes nad vsakršno brezbožnostjo in krivičnostjo ljudi, ki s svojo krivičnostjo dušijo resnico." (Rim 1,18) Cerkve danes kar tekmujejo, katera bo bolj posladkano in lepljivo govorila o Božji ljubezni, vse pa se izogibajo teme Božje jeze. Vsako dejanje pa ima svoje posledice, o čemer piše Pavel, ko pravi: "Zato jih je Bog prepustil poželenjem njihovih src." (Rim 1,24) Kar ljudje izvolijo, to na koncu dobijo, a konec slabe izbire je vedno grenak: "Ne slepite se: Bog se ne pusti zasmehovati. Kar bo človek sejal, bo tudi žel." (Gal 6,7) Odpadniške cerkve  se obnašajo na enak način kot lažnivi preroki in duhovniki v Jeremijevem času: "Zlom mojega ljudstva hočejo ozdraviti na lahko, s tem da govorijo: 'Mir, mir', ko vendar ni miru." (Jer 6,14. 8,11)  Take cerkve so nevarnjše kot brezbožni režimi, saj vodijo milijone v pogubljenje. Še najboljša stvar pri njih je, da njihovo članstvo rapidno pada. Razdeljena pač hiša ne more obstati. 

Jezus je prišel na svet odrešit grešnike: "Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil." (Jn 3,17. Cf. 1 Tim 1,15)  Zanj ni noben od zgoraj naštetih grehov prevelik, da ga ne bi mogel po svoji smrti na križu izbrisati, toda le tistim, ki so se pripravljeni spreobrniti. On sam vabi tiste, ki so pripravljeni: "Čas se je dopolnil in Božje kraljestvo se je približalo. Spreobrnite se in verujte evangeliju!"  (Mr 1,15)  Povzetek evangelija pa se glasi: "Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje." (Jn 3,16)  To je evangelij, dobra novica za vse ljudi, ne tisto, kar oznanja modrost tega sveta preko raznih "kritičnih teorij", intersekcionalnosti in drugih pogubnih laži.

Ni komentarjev: