02/08/2017

Izobčeni iz leve hemisfere

Od leve proti desni: (pokojni) Hitchens, Dennett, Dawkins, Harris

Slavni štirje jezdeci tako imenovanega novega ateizma,  Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris in pokojni Christopher Hitchens so se znašli na črni listi levičarjev. Le kaj so tako groznega zagrešili ti štirje možje, katerih plitka, vendar udarna kritika religije je bila še malo nazaj deležna aplavza in pohval levičarjev vseh vrst? 

Dokler sta bili na udaru njihovih kritik  predvsem judovska in krščanska religija,  so bili deležni vsesplošnega odobravanja. Toda vmes so storili strahotno napako, za katero pri sodobnih levičarjih ni odpuščanja: njihovih kritik je bila deležna tudi "religija miru", torej islam. Kdor govori zoper islam, čeprav to isto stvar argumentira s Koranom in hadisi, je islamofob. To pa je danes neodpustljiv greh, kajti muslimani so po trditvah levičarjev zatirana manjšina. Zlasti so menda zatirani v državah tako imenovanega demokratičnega zahoda. Ker je tako, je treba z njimi ravnati drugače, kot z navadnimi smrtniki, kajti muslimani so  (podobno kot geji, temnopolti, transseksualni in pripadniki drugih "manjšin") dobri per se, za razliko od ostalih, ki nam manjka avreola te v naprej določene dobrote. Če se že kateri med njimi v imenu Alaha zaletavajo z letali v stolpnice, vozijo z avtomobili po nič hudega slutečih mimoidočih, bodejo z noži, streljajo v nočnih klubih, na letališčih in podobno, je to posledica njihove zatiranosti, kar jasno potrjuje tudi "naš" Slavoj Žižek, rekši, da gre pri islamizmu za "srd žrtev kapitalistične globalizacije".  Ker je tako, gre pač pri muslimanih za "naše ljudi", oziroma naravne zaveznike levice v pravičniškem boju zoper kapitalistično globalizacijo, eksploatacijo in kar je še takih reči. Pri tem levičarjev ne zanima, da mečejo hamasovci geje s streh, Hezbolah  naj bi bila celo "božja stranka", popolno pokrivanje žensk pa je pa sploh posebna "chic" verzija emancipacije.

Pokojni Hitchens in preostala trojica so se torej znašli med izobčenimi. Dawkinsu so nedavno odpovedali predavanje na Berkeleyu, ker naj bi "njegovi komentarji o islamu razžalili in prizadeli ... toliko ljudi". Harris si je nakopal jezo Reza Aslana, ker ni iz svoje kritike religije izvzel islama, poleg tega si je celo drznil izjaviti, da islam ni religija miru...

Kakorkoli že, stvari se odvijajo v zanimivi smeri.


Vir: National Review >>>


Ni komentarjev: