14/05/2021

V zapor zaradi bibličnega tvita?

"Sicer pa bodo preganjani vsi, ki hočejo res pobožno živeti v Kristusu Jezusu." (2Tim 3,12)

Ne, to, o čemer pišem, se ni zgodilo v kakšni komunistični Ljudski republiki Kitajski ali Severni Koreji, niti v kakšni muslimanski državi, ampak v vzorni demokratični državi na severu evropske celine, ki sliši na ime Finska. Pred malo več kot enim letom, točneje 5. maja 2020, sem na tem spletniku objavil prispevek z nasovom Primer Päivi Räsänen

Zdravnica, nekdanja notranja ministrica, sicer pa krščanska demokratka in poslanka v finskem parlamentu, predvsem pa kristjanka, Päivi Räsänen, se je najprej  znašla pod policijsko preiskavo, ker je izrazila nestrinjanje s sodelovanjem tamkajšnje zelo liberalne Evangeličansko-luteranske cerkve na  LGBT prireditvi. Prizadetim se je zdel posebej škodljiv citat: "Zato jih je Bog prepustil poželenjem njihovih src, v nečistost, tako da so sami skrunili svoja telesa. Božjo resnico so zamenjali z lažjo. Častili in oboževali so stvarstvo namesto Stvarnika, ki je slavljen na veke, amen. Zaradi tega jih je Bog prepustil sramotnim strastem. Njihove ženske so namreč zamenjale naravno občevanje s protinaravnim, podobno so tudi moški opustili naravno občevanje z žensko in se v svojem poželenju vneli drug do drugega. Moški so počenjali nespodobnosti z moškimi in tako sami na sebi prejemali povračilo, ustrezno svoji zablodi." (Rim 1,24-27) Temu je dodala še retorično vprašanje: "Kako je lahko Biblija, kot temelj cerkvene doktrine,  skladna s povzdigovanjem sramote in greha, kot predmetov ponosa?" 

Njeno drugo "kriminalno" dejanje, ki naj bi ga zagrešila,  je knjižica, ki jo je izdala davnega leta 2004, v kateri govori o svetopisemskem pogledu na zakonsko zvezo.  Tretji "zločin", ki ga je zagrešila,  pa so intervjuji, v katerih je kritizirala tamkajšnjo luteransko cerkev v zvezi z LGBTQ problematiko.

Letos se je ta zadeva za mater petih in babico šestih otrok še poslabšala,  saj je generalni državni tožilec že podal kazensko ovadbo zoper njo. Šlo naj bi za prosluli sovražni govor, izmišljotino in pravni konstrukt, s katerim hočejo v tako imenovanih demokratičnih državah ukiniti svobodo govora, oziroma izražanja, tudi verskega. Je že tako, kot je ob neki priložnosti povedal R. C. Sproul, ko je po spominu navajal Luthra: "Vsakič, ko se Božja resnica razločno oznanja, ne glede na to, kako obzirno, ne glede na to, kako prijazno, ne glede na to, kako dobrohotno, ko se torej Božja beseda razločno oznanja, se sam pekel dvigne v besu in nastane kontroverza."  Bo morala prava in  zvesta Kristusova cerkev v Evropi spet v podzemlje?

 

Vir: ADF International >>>

Ni komentarjev: