27/05/2021

Vice

Vice so smrtonosna satanova izmišljotina, ki izničuje Kristusov križ,  povzroča nevzdržno neupoštevanje Božjega usmiljenja ter prevrača in uničuje našo vero. 
 
~ Jean Calvin
 
Rimski katoličan je na tole odgovoril rekoč: »Recimo, da nekomu razbiješ okno. Potem prosiš odpuščanja in ga tudi dobiš. Toda še vedno moraš popraviti njegovo okno.  Značajskih hib se je treba znebiti, ali pa postane posvečenje zgolj legalna fikcija. Prava herezija je danes to, da Bog edino zato ne vidi tvojega greha, ker vidi samo Jezusa. Če bi bilo to res, bi bil velik del Nove zaveze nesmiseln.«

NAŠ ODGOVOR: namesto, da primerjamo greh z razbitim oknom, si   to zadevo oglejmo bliže realnosti. Recimo, da ste razbili sosedovo vazo neprecenljive vrednosti iz časa dinastije Ming. Ta je vredna več, kot lahko vi zaslužite skozi celo življenje. Lahko jo plačate, ali pa vam sosed odpusti. Toda tudi, če vam odpusti, dolg ne bo kar tako izginil, stroške bo nosil vaš sosed osebno.  Kristus je v polnosti plačal naš dolg do svetega Boga, s čimer je naredil tisto, česar mi nismo zmožni. Če verujete drugače, se pretvarjate, da ste zmožni plačati ceno vaše odkupitve, s čimer se polastite Kristusove  službe Odrešenika.

 Kristus ni le naše opravičenje, ampak tudi naše posvečenje.

 »Iz njega pa ste vi v Kristusu Jezusu, ki je za nas postal modrost od Boga, pravičnost, posvečenje in odkupitev, da bi se – kakor je pisano – tisti, ki se ponaša, ponašal v Gospodu.« (1Kor 1,30.31)
 
 
 (Prevod: Dizma)
 

Ni komentarjev: