01/01/2022

V novo leto v Jezusovem imenu

Vir slike: Wikipedia
 "Ko je bilo dopolnjenih osem dni in so dete obrezali, so mu dali ime Jezus, kakor je bil imenovan po angelu, preden je bil spočet v telesu." (Lk 2,21) 
 
Naš Gospod je bil v skladu z zapovedjo Mojzesove postave  osmi dan po rojstvu  obrezan in je ob tej priložnosti prejel ime Jezus. Njega je, kot piše apostol Pavel, "Bog povzdignil nad vse in mu podaril ime, ki je nad vsakim imenom, da se v Jezusovem imenu pripogne vsako koleno bitij  v nebesih, na zemlji in pod zemljo in da vsak jezik izpove, da je Jezus Kristus Gospod, v slavo Boga Očeta" (Flp 2,9-11) Ker je tako, je  prav, da kristjani vsako svoje dejanje in nehanje začnemo in končamo v Jezusovem imenu. Na otoku Patmosu se je Jezus apostolu Janezu razodel  takole: "Jaz sem Alfa in Omega, Prvi in Zadnji, začetek in konec." (Raz 22,13) Ker se danko se spominjamo Gospodovega obrezovanja in poimenovanja, lepo pokriva z začetkom novega leta, je zelo prav, da začnemo vsako novo leto v imenu, ki ga je nebeški Oče postavil čez vsa imena. V tem imenu se namreč vsem narodom oznanja odpuščanje grehov (cf. Lk 24,47), v njem smo  posvečeni in opravičeni (cf. 1Kor 6,11). 
 
Jezus je  Alfa in Omega vsega. Zatorej želim vsem blagoslovljeno novo leto 2022 ter da bi se vam srečno začelo, nadaljevalo in končalo v Njegovem imenu! 

Ni komentarjev: