05/05/2020

Primer Päivi Räsänen

Vir slike: Wikimedia
Aprila letos je prišlo na dan, da se bo Finska političarka in parlamentarna poslanka Pävi Räsänen  soočila s policijsko preiskavo. 

Pävi Maria Räsänen je praktična kristjanka, ki resno jemlje Sveto pismo kot edini temelj vere in morale.  V letih  2011 - 2015 je bila notranja ministrica na Finskem, nato pa kot članica tamkajšnje krščansko demokratske stranke, poslanka v finskem parlamentu. 

Junija lani je bila podvržena policijskemu zaslišanju, ker je kritizirala sodelovanje uradne Evangeličansko-luteranske cerkve Finske na LGBT prireditvi. Räsänen je bila nadalje podvržena preiskavi zaradi intervjujev, ki jih je dala določenim medijem. Posebej jih je zmotila njena objava odlomka iz Pisma Rimljanom 1,24-27, kjer pravi: "Zato jih je Bog prepustil poželenjem njihovih src, v nečistost, tako da so sami skrunili svoja telesa. Božjo resnico so zamenjali z lažjo. Častili in oboževali so stvarstvo namesto Stvarnika, ki je slavljen na veke, amen. Zaradi tega jih je Bog prepustil sramotnim strastem. Njihove ženske so namreč zamenjale naravno občevanje s protinaravnim, podobno so tudi moški opustili naravno občevanje z žensko in se v svojem poželenju vneli drug do drugega. Moški so počenjali nespodobnosti z moškimi in tako sami na sebi prejemali povračilo, ustrezno svoji zablodi." Zraven je pripisala: "Kako je lahko Biblija, kot temelj cerkvene doktrine,  skladna s povzdigovanjem sramote in greha, kot predmetov ponosa?"

Policija jo je že tudi zaslišala v zvezi z letakom, ki ga je napisala pred šestnajstimi leti.  Räsänenova je napisala: "Mnogi, zlasti mladi ljudje so zaskrbljeni, da bi bili označeni kot biblijski kristjani, ker bi to oteževalo njihovo kariero in socialno sprejetost."

Toda nekdanja ministrica je  govorila tudi o čudovitem privilegiju, da je bila deležna podpore in molitev s strani ljudi širom sveta. Podpira jo tudi organizacija Alliance Defending Freedom (ADF) International.


Vira: Evangelicals Now, May 2020. Str. 9. 
         Wikipedia

Ni komentarjev: